Wie wij zijn

Om te beginnen een groep met enthousiaste vrijwilligers die het waddengebied een warm hart toedragen.

In 2009 is de waddenzee werelderfgoed geworden Toen is het idee ontstaan om een centrum op te richten met goede, duidelijke, leerzame en ook leuke feiten en weetjes over het waddengebied. In Holwerd stond de kerk aan de elbasterwei leeg en dat was een mooie plek om te beginnen. 

Met subsidie van o.a. het waddenfonds, provincie en gemeente kon er verbouwd worden. Samen met architect B.Bikkers uit Groot-Ammers en een groep vrijwilligers hebben we in de kerk het waddenbelevingscentrum gerealiseer met ondersteuningvan de plaatselijke aannemers Olivier en van de Wielen.

Met gepaste trots tonen we u graag onze accommodatie De Noordhoren welke in het mooie Holwerd (Friesland) staat. Heel logisch dat we er trots op zijn. Met man en macht is er ongelofelijk hard gewerkt door een steeds groter wordende groep vrijwilligers. Het gebouw, deze karakteristieke kerk is omgetoverd  tot een kenniscentrum. Iedereen van jong tot oud kan ontdekken wat er allemaal in het waddengebied leeft, groeit en bloeit.

Een warm welkom voor iedereen die hier binnenkomt, waarbij het duidelijk is dat dit met een passie is ontstaan. Passie voor het waddengebied, maar ook voor deze mooie kerk en niet te vergeten ook om mensen wegwijs te maken op een gastvrije manier.

Natuurlijk kunnen we hier nog een heel verhaal schrijven, waarbij we ingaan op alle details hoe het allemaal ontstaan is, liever nog willen wij u uitnodigen om het zelf te komen beleven.

De koffie staat klaar! 

 

Wordt donateur en u hebt het hele seizoen toegang tot de Noordhoren. Vul het contact formulier even in en wij nemen contact met u op.